Najboljši okoljevarstveni projekt leta 2017

Najboljši okoljevarstveni projekt leta 2017

Publisher: web@i-com.si 16. May 2017

Na 22. Mednarodni razstavi navtike, Internautici je bil projekt “Varuj morje, bodi zvezda!” nagrajen kot najboljši okoljevarstveni projekt leta 2017.

Naša Zemljo obdaja velik moder plašč – širna morja in oceani. Kar 80 % življenja na Zemlji je v vodi. Morje je največji ekosistem na Zemlji, zato lahko mirno rečemo, da brez morja, na našem planetu ne bi bilo življenja. Slovensko morje, čeprav majhno, je pomemben del naše naravne dediščine in del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. S svojimi zakladi nas hrani, nam daje surovine in pomembno vpliva na podnebje. Vse premalo pa se zavedamo, da je tudi morje ranljivo in premajhno, da bi brez škodljivih posledic preneslo brezmejno izkoriščanje njegovih dobrin. 

S ciljem osveščanja javnosti o pomenu ohranitve morskega ekosistema ter obrežja je Uprava za pomorstvo, skupaj z Ministrstvom za okolje in prostor ter Direkcijo RS za vode, Agencijo RS za okolje, Zavodom RS za varstvo narave – OE Piran, Krajinskim parkom Strunjan, Inštitutom za vode RS, Nacionalnim inštitutom za biologijo – Morsko biološko postajo Piran, Društvom DOVES in Društvom Morigenos, ob svetovnem letu morja – letu 2016, uspešno in odmevno izvedla projekt “Živeti z morjem. 

Projekt je bil predstavljen tudi letos na 22. Mednarodni razstavi navtike, Internautici, kjer je bil zaradi trajnostno naravnanih vsebin v povezavi z ohranjanjem zdravega morskega ekosistema in obrežja nagrajen kot najboljši okoljevarstveni projekt leta 2017 po izboru mednarodne žirije “ Adriatic Boat of the Year Award”. Priznanje je v imenu Uprave Republike Slovenije za pomorstvo in Ministrstva za okolje in prostor prevzela ga. Barbara Breznik iz Ministrstva za okolje in proctor. 

 

Ob tem bi se radi zahvalili vsem podpornikom projekta, generalnemu medijskemu partnerju Regionalnemu RTV centru Koper-Capodistria, koordinatorki in vodji projekta Katji Miklavčič (Aktiv PR d.o.o.), Inštitutu za komunikacijski management, podjetju Emigma d.o.o. ter vsem ostalim, ki so pripomogli k uspešnosti projekta. 

Dobri zgledi so spodbuda, zato “Varuj morje, bodi Zvezda!”.